Aangekomen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Karin Stender - WaarBenJij.nu Aangekomen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Karin Stender - WaarBenJij.nu

Aangekomen!

Blijf op de hoogte en volg Karin

26 September 2007 | Nederland, Amsterdam

Hey mensen!

Jaja, het is gelukt, de vliegreis liep voorspoedig, de taxichauffeur met naambordje stond op ons te wachten, bij de kamers stonden ze met de sleutels voor ons klaar en de kamers bleken best mooi en ruim en een gezellig huisgenootje! Al deed de airco het niet, zat de wc al een keer verstopt, zitten we een behoorlijk eind van het centrum, hebben we geen warm water en om alles nou even schoon te noemen... Ach ja, we mogen niet klagen hoor, we vermaken ons wel.

Gisteren na de vlucht verder niet zo veel gedaan. De belangrijkste dingen uitgepakt en een plaatsje gegeven en verder vrij snel het bed opgezocht. Toen was het inmiddels al 22.30 (wat dus 03.30 in Nederland was)

Vanochtend maar eens begonnen met ' uitslapen'. Uiteindelijk ben ik 7.00 opgestaan, maar omdat ik nog een beetje gewend was aan de Nederlandse tijden was dat al behoorlijk laat. Toen maar eens verder gegaan met de kamer inrichten en alles een beetje verkennen. Vervolgens een zoektocht begonnen naar een pinautomaat. Nadat we er eerst eentje gemist blijken te hebben, konden we bij de 2e en 3e niet pinnen waarna we het maar eens bij een bank gevraagd hebben. Uiteindelijk is het gelukt maar hebben we 2 uur in de brandende zon gelopen om geld te pinnen en een flesje water te kopen... Wel ook meteen de straat van ons stage adres gevonden. Dat blijkt dus ook wel een kleine 3 kwartier lopen te zijn...

Daarna dus eerst maar eens bijkomen want die hitte is echt wennen! En vervolgens boodschappen gaan doen bij de supermarkt tegenover onze kamers. Dat is wel ideaal. Toen nog even kennis gemaakt met de huurbaas en betaald enzo. En nu dus even internetten. Heb hier helaas een computer zonder USB dus kan mn foto's niet uploaden. Die volgen binnenkort nog!

Morgen gaan we eens met de bus naar het centrum van Paramaribo: beetje rondneuzen, simkaart kopen, klamboe zoeken en nog wat dingetjes regelen. Dan de dag erna naar het ministerie voor vreemdelingenzaken om ons te melden. Hopen dat ze mn visum kunnen verlengen. Ik heb er namelijk een voor 2 maanden gekregen met de boodschap dat ik moest verlengen terwijl Merel hem al voor 6 maanden heeft... VREEMD!

Nou ja, dat waren mn avonturen wel weer tot nu toe. Ik hou jullie op de hoogte als ik weer eens het internetcafe bezoek (al is het wel duur hoor, 1 SRD (zo'n 30 cent) per uur!!! de afzetters...)

Liefs uit Paramaribo!
Karin

• 26 September 2007 - 20:52

Iris:

Hee karin!

Wat een leuk verhaal :). Alles eerst even verkennen is wel belangrijk.
    Ik wil je in ieder geval heel veel plezier wensen en misschien tot over ongeveer een half jaar! ;). Succes met alles!

Groetjes Iris (van Dimfy ;)

• 26 September 2007 - 20:56

Kristel:

Fijn dat alles goed is gegaan! is het nog gelukt met het geluidsfragmentje? raar van dat visum :S. Waarom pak je niet de fiets naar je stage-adres? Tuurlijk heb je die nu nog niet, maar voor de toekomst?
    Weten jullie al of je op zoek wil gaan naar een beter appartementje of waarschijnlijk daar blijft?

Groetjes! (ook voor je nieuwe huisgenootje)

• 26 September 2007 - 21:06

Arjan:

Heeey schoonheid, klinkt goed allemaal! (zelfs die 30 cent valt enorm mee). Veel plezier daar en tot over een nachtje of 100 ;-)

• 26 September 2007 - 21:36

Sabine:

Heeeey dat is nog best snel haha ;-). Fijn dat het allemaal goed verlopen is en dat je lekker de tijd hebt om alles te verkennen daar. Klinkt goed.. lopen in de brandende zon :-).

• 27 September 2007 - 07:27

Jasper:

Hey Karin, nu al aangekomen? Je bent er net :) hoor straks wel goede verhalen en recepten voor goede roti toch? :)

Goed om te lezen dat je onderweg niets ben kwijt geraakt :)

Je lokatie staat nog wel op Nederland :P ga eens even van provincie veranderen ;-)

Groetjes Jasper

• 27 September 2007 - 08:14

Loes:

Ha Kaatje

Fijn te horen (najah... te lezen) dat alles goed gegaan is. Is het groter dan mijn hokje :P hahaha.
    Heb je al gehoord wat Vites eergister heeft gemaakt?? 4-2 Verloren van Eindhoven :D Zo goed zijn de superboeren dus helemaal niet, het is heel gewoon om van Vites te winnen.

Nou weer lekker boeiende info, maar ben je toch weer up to date.

Groetjes uit Den Bosch, xxx

• 27 September 2007 - 10:06

Ilse:

Heey Karin!
    Fijn dat je veilig bent aangekomen :-)

Bij ons is t ook heeeerlijk warm weer, met af en toe een flinke regenbui en 's avonds bijna handschoenen nodig... ;-)

Wel beter dat de kamers goed zijn, da's toch wel fijn he, voor dat je er 6 maanden zit.

Wanneer ga je stagelopen? Heb je nu eerst nog een paar daagjes vrij?

Wat raar van je visum!! Dus misschien zien we je over 2 maanden weer! :-P
    Nou, komt vast wel goed ;-)

Dikke kus Ilse

• 27 September 2007 - 18:25

Dimfy:

Heeey!

Wat leuk om al wat te horen!! Leuk zeg! Ja je kunt niet alles hebben qua kamer maar als het uit te houden is...waarom ni? Koud water is lekker als t zo warm is, hoeveel graden denk je? Internetcafe lekker goedkoop, fijn :)

Kben te druk dus vanav rusten. Veel gewerkt en zin in t feest za, kzal aan je denken als jij t ideale weer hebt voor mijn feest haha!

Fiets zou ik ook doen, handig. Nog niet verbrand?

Succe en veel plezier met alles!

Dikke kus, Dim

• 29 September 2007 - 12:07

Ursula:

Hoi Karin.

Leuk om te lezen hoe het met je gaat! Hier is het erg regenachtig weer :S. Jij hebt het dus wel goed voor elkaar!! Geniet er van :) Groetjes Ursula