Nieuw bezoek
Blijf op de hoogte en volg Karin
11 December 2007 | Suriname, Paramaribo
Door de busstakingen zijn we afgelopen week dan ook sportief drie keer lopend naar de stage gegaan! Altijd fijn dat die stakingen er net zijn als wij besluiten onze fietsen in te leveren! Maar goed, zo’n 40 minuutjes heen lopen was goed te doen. Alleen terug was het vaak wat minder doordat het dan de ene dag nogal warm was en de andere dag juist regende. De derde dag kwamen we op de terug weg al vrij snel toch een busje tegen die niet aan de stakingen mee deed dus zijn we maar lekker in de bus gestapt! Hij vroeg alleen wel het dubbele tarief maar 2 srd (€0,50) was ook nog wel te betalen!
Dinsdagavond zijn we met zn drieën (Merel, Rochella en ik) naar de Jaarbeurs geweest. Dat is een soort van huishoudbeurs waar van allerlei producten worden gepromoot en bedrijven zich presenteren enzo. Helaas is er hier wel heel wat minder te proeven als op de Nederlandse huishoudbeurs maar we hebben toch nog wat glaasjes stroop (Surinaams voor siroop) en een pindasoepje weten te scoren. Verder veel rondgeneusd maar niks gekocht. Nou ja, alleen nog wat te eten en te drinken als avondmaal. Wel leuk om allemaal eens te zien!
Donderdagavond zijn we met zn vieren (Merel, Rochella, een nicht van Rochella en ik) naar een Surinaamse art expositie geweest. Wij hadden dus veel schilderijen, beelden en houtsnijwerken enzo verwacht, maar het bleken vooral de souvenirs te zijn die je ook in het centrum kunt kopen. Op zich ook wel leuk om te zien, en weer wat nieuwe ideetjes opgedaan, maar niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Daarna nog met zn drietjes uit eten geweest (de nicht van Rochella had al gegeten dus die hebben we eerst thuis afgezet) in een erg leuk en sfeervol Indisch restaurant. En het eten was ook zeker erg lekker!
Vrijdag zouden we weer thuis werken aan het verslag. Dat leek wel goed uit te komen, scheelde weer een dagje lopen, maar de busstakingen waren gestopt! Na 10 dagen staken hebben de buschauffeurs en de regering een voorlopige overeenkomst! De komende tijd betalen we nu 1,15 srd (erg handig bedrag ook!) voor een busritje in plaats van 1 srd, maar de onderhandelingen gaan nog verder dus wat het uiteindelijk wordt horen we nog wel een keer. Maar hier wilden we natuurlijk wel meteen gebruik van maken dus vrijdagmiddag maar weer eens met de bus richting het centrum gegaan (we hebben overigens zowel de heen als terugweg gewoon 1 srd betaald…). Daar even gewinkeld, een tijd zitten kletsen met de medewerkers van ons ‘vaste’ reisbureau en nog even wat verlaat Sinterklaaslekkers in huis gehaald (door de busstakingen hadden we geen chocoladeletters meer kunnen halen! Gelukkig heb ik er nu alsnog eentje kunnen bemachtigen, al is het wel de P van…Voelt iemand in Ruurlo zich nu al heel vereerd?!?!)
Zaterdag besloten we het zwembad wat we vorige week gespot hadden maar eens uit te gaan proberen. Het was lekker warm dus een frisse duik was wel welkom! Het bad is weliswaar een stukje kleiner als het bad waar we eerder al eens waren geweest, maar toch was het wel erg lekker! Er stonden hier zelfs ook lichtbedjes langs het bad! Maar dat waren er maar twee en die waren helaas al bezet…
Om vier uur moesten we het zwembad verlaten omdat er een privé-feestje zou worden gegeven rondom het zwembad. Ook vielen de eerste druppels dus verlaten wilden we het toch wel. We besloten even te wachten tot het weer droog was maar helaas was het dit keer niet een buitje van een uurtje… en het regende nog hard ook dus als we even naar de bussen zouden lopen (zo’n 5 minuutjes lopen) zouden we al wel helemaal doorweekt zijn… Twee uur later dus toch maar besloten om een taxi te bestellen om zo droog mogelijk thuis te komen.
Zondagochtend nog maar eens begonnen met het nodige verslagwerk zodat we maandag weer een nieuwe versie in konden leveren. En verder was het vooral een dag van wachten op het nieuwe bezoek. Om 3.00 zou Luc, de vriend van Merel, landen op Zanderij en zou hij ons voor drie weekjes gezelschap komen houden. ’s Avonds nog even met zn drieën wat gegeten en gezellig zitten kletsen.
Maandag zouden we op de stage de resultaten tot nu toe bespreken. Maar onze begeleiders vonden dat we het niet overzichtelijk genoeg hadden neergezet, dus waren we snel klaar met de bespreking en dus ook vroeg weer thuis (ons lab was weer bezet door studenten). Thuis dus maar weer verder gegaan met het uitwerken van de resultaten zodat we het later deze week alsnog kunnen bespreken. Merel en Luc gingen een middagje naar het centrum dus heb ik lekker hard doorgewerkt.
Vandaag weer hard aan de slag met de analyse en verwerking van de resultaten. Het is eigenlijk een dag om proeven te doen, maar de cavia’s zijn op! Tsja, dan wordt het lastig meten… Als het goed is komen ze snel weer zodat we weer kunnen gaan meten maar tot die tijd zitten we dus met onze neus in de literatuur, het verslag en de analyse…
11 December 2007 - 14:37
Ilse:
Heey Karin,
Wel beter dat de bussen weer rijden! Waarom hebben jullie je fiets weer teruggebracht? Was t toch te warm?
xxx Ilse -
11 December 2007 - 16:23
Kristel:
Die kleine tegenslagen in je stage kom je ook wel weer te boven. Succes ermee! -
11 December 2007 - 18:57
Marloes:
Gezellig voor Merel dat Luc er nu is!
Hoop dat het allemaal goed gaat komen met je verslag, heel veel succes zo met je neus in de boeken!
Groetjes uit Huissen! -
12 December 2007 - 17:37
Dimfy:
Heeey!
Ja beter van bussen, t kost ook echt niks daar he?! Kun je nu dan niks doen voor stage? Succes met je verslag!
En ik wens jou en Arjan alvast heel veel plezier samen!!
Dikke kus, Dim -
14 December 2007 - 16:56
Sabine:
Heeeeey! Gezellig met weer wat bezoek erbij he? Nu is het wachten nog op Arjan ;-). Veel plezier samen!
Groetjes, Sabine.