Klaar voor het weekend - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Karin Stender - WaarBenJij.nu Klaar voor het weekend - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Karin Stender - WaarBenJij.nu

Klaar voor het weekend

Blijf op de hoogte en volg Karin

12 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo

Hoihoi!

Hier weer een berichtje vanuit Paramaribo. Kan nog net voordat het weekend begint namelijk even gebruik maken van het goedkope internet op de universiteit. Ook al is het internetcafé ook niet duur, gratis internetten blijft toch wel ideaal!

Tsja, alleen heb ik eigenlijk niet zo veel te melden. Deze week vooral druk geweest met stage, wat trouwens steeds meer begint te vorderen richting projecten die echt voor ons interessant zijn. De eerste weken vooral veel validatiewerk gedaan, waarmee we meteen vertrouwd konden raken met de methode enzo. Volgende week gaan we als het goed is de eerste extracten testen. Dus ben benieuwd of er een keertje ergens wat uit gaat komen!

Verder woensdagmiddag nog even naar het centrum geweest. Een nieuwe batterijlader gekocht zodat we de batterijen van ons fototoestel weer kunnen opladen. Tsja, de laders die we hadden bleken allebei niet te werken bij 110V en elke keer nieuwe batterijen kopen wordt ook wel een beetje duur. Dus dan maar zo! We kunnen dus weer heel veel kiekjes gaan maken! Verder nog even bij kleding en souvenirtjes gekeken enzo, maar nog niks gekocht. Daar heb ik nog tijd zat voor.

Voor het weekend zijn we van plan om naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan. Daar wordt Id Ul Fitre (einde van de ramadan) zaterdag gevierd. Het schijnt dat er dan heel veel moslims in witte gewaden bij elkaar komen en allemaal rituelen gaan uitvoeren enzo. Dus ben benieuwd! Ook nog even naar het toeristen informatie centrum om wat meer te weten te komen over tripjes naar het binnenland en zondag maar weer eens een poging wagen om te gaan zwemmen. Hopen dat het weer deze keer wel meewerkt!

Ik hou jullie weer op de hoogte! Fijn weekend allemaal!
Karin

• 12 Oktober 2007 - 17:12

Piet:

we wensen je ook een prettig weekend

• 13 Oktober 2007 - 11:13

Ursula:

Erg leuk om elke keer de verhalen te lezen!!

Vanavond moet het nederlands elftal weer voetballen. Ben benieuwd wat ze er van bakken. ik zal het niet zien want ben bij het maisfeest.

Vorige week heeft eerste van handbal verloren. Erg jammer en ze hadden zeker moeten winnen. Wij moeten morgen weer in Hengelo. Mis je het al een beetje? Het handbal, het dorpje Loo, misschien het weer?? Want in ederland ben je niet echt afhankelijk van het weer. Binnen zwemmen kun je hier altijd :)

Veel plezier nog.

Groetjes Ursula

• 13 Oktober 2007 - 11:39

Jeroen En Marloes:

Hoi Karin!

Wat een superverhalen allemaal! Leuk ook dat je stage goed verloopt!
    Heel fijn weekend daar en hopelijk morgen lekker zwemmen!
    Hier is het vandaag ook erg zonnig, maar helaas lang niet zo warm als bij jou!

Groetjes Jeroen en Marloes.

• 15 Oktober 2007 - 08:55

Sabine:

Heeeey, succes van de week hè! Groetjes Sabine.